Ποιος έχει Ανάγκη την Πολεμική Κρίση; Υπάρχει περιθώριο πολιτικής συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο

Ποιος έχει Ανάγκη την Πολεμική Κρίση; Υπάρχει περιθώριο πολιτικής συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο

imageΠοιος έχει Ανάγκη την Πολεμική Κρίση; Υπάρχει περιθώριο πολιτικής συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Οδηγούμαστε σε «Συμφωνία της Στρογγύλης»; Ενώ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός λαμβάνει ολοένα και πιο σκληρά στρατιωτικά χαρακτηριστικά, εξυπηρετώντας ανάγκες της εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής τόσο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν που αντιμετωπίζει προβλήματα στον τομέα της οικονομίας… Ενώ τα στοιχήματα στρατηγικής αναβάθμισης και εξισορρόπησης των σχέσεων με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πολύ κρίσιμα και πλέον όλο και πιο “εύκολα” και από πιο πολλούς αναλυτές επισημαίνεται ότι η πολεμική Διακρατική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη (είτε ως θερμό επεισόδιο “από λάθος”, που βεβαίως κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την καταστροφική του εξέλιξη)… Φαίνεται ότι τα περιθώρια Πολιτικής Συνεννόησης υπάρχουν, διάθεση υπάρχει και μάλιστα δίαυλοι επικοινωνίας υπάρχουν. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται το δημοσίευμα με τίτλο Οδηγούμαστε σε «Συμφωνία της Στρογγύλης» που δημοσιεύτηκε στο σάιτ viadiplomacy.gr Στο κείμενο επισημαίνεται όμως ότι απαιτείται Πολεμική Κρίση μεταξύ των δύο κρατών: ” Για να οδηγηθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και για να να το δεχθούν οι λαοί, όπως συνήθως, θα γίνει μέσα από μια κρίση και όλοι εύχονται σύντομη και χωρίς απώλειες”. Διαβάζουμε: Ο «Πορθητής» δεν αγοράστηκε για να κάνει γεωτρήσεις και η Τουρκία δεν έχει την διάθεση να μπλέξει στα πόδια των εταιρειών που αυτή την στιγμή δαπανούν τεράστια ποσά στην Ανατολική Μεσόγειο για εμπορικούς και γεωπολιτικούς σκοπούς.

Ο «Πορθητής» αγοράστηκε για το σημείο που είναι σήμερα, να αποτελέσει ένα «νησί» στην Κυπριακή ΑΟΖ και ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύνολο εξελίξεων που θα φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Ελλάδα και την Τουρκία, σε έναν συμβιβασμό ο οποίος θα περιλαμβάνει Θράκη, Αιγαίο και την ΑΟΖ.

Στην περίπτωση αυτή ένας θα είναι ο κερδισμένος, η Τουρκία, η οποία είναι η μόνη που διεκδικεί επομένως ότι και να πάρει είναι κερδισμένη. Η Ελλάδα, η οποία έχει ισχυρή διπλωματία θα πρέπει, και το ξέρει, να κερδίσει περισσότερα από αυτά που θα χάσει. Αυτά τα κέρδη θα είναι σαφώς μακροχρόνια (ποια θα ήταν η ισχύς της σήμερα στην περιοχή αν δεν υπήρχαν τα Δωδεκάνησα, με τον τρόπο που ήρθαν στην κυριαρχία της) και όλοι γνωρίζουν πλέον ποια είναι αυτά. Για να οδηγηθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και για να να το δεχθούν οι λαοί, όπως συνήθως, θα γίνει μέσα από μια κρίση και όλοι εύχονται σύντομη και χωρίς απώλειες. Οι Τούρκοι θα «μειώσουν» τις διεκδικήσεις τους και κυρίως στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου όσο αφορά την ΑΟΖ. Οι περισσότεροι θεωρούν πως για να αλλάξει το status στην περιοχή η Άγκυρα, το νησί του Καστελορίζου είναι η κύρια διεκδίκηση τους.

Όμως για την Τουρκία η Στρογγύλη τους αρκεί για να πετύχουν τον σκοπό τους, και μια «υποχώρηση» τους από το Κατστελόριζο, θα φέρει την άκαμπτη στάση τους στην Στρογγύλη και σε ένα ειδικό καθεστώς σε μια «Συμφωνία της Στρογγύλης». Εξάλλου, όπως παραδέχθηκαν βουλευτές, στο Αιγαίο θα έπρεπε να γίνει μια «Συμφωνία των Πρεσπών», η όπως ανέφερε και ο πρώην υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, «Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας «όλα δικά μου», τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος».

«Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει». Εμείς απαντάμε: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ-ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ: ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.

Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους! Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.

Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Leave a Reply